FOTOGRAF / MEDIUM / HEALER

Stig Kälvelid

"Someone may think that I come closer to nature through my lens. I continuously study the landscape inside of me to be able to relate to the nature around me that I capture with my lens."

 

Stigs mediumskap började genom kommunikation med naturen och särskilt med blommor. Han uttrycker de många dialoger som han upplever mycket tydligt genom hans blombilder. Han tror att varje växt har en själ och en ande och som han visar i sin konst. Idag är Stigs bilder beundrade i människors hem och arbetsplatser i över 30 länder.

 

Ute i naturen fick Stig lära känna sitt eget sanna landskap inom sig själv - sin själ. Ett steg åt gången rörde han sig längs sin egen själs väg och som ledde honom till möjligheten att kunna kontakt med andevärlden. Med denna förmåga i sin ficka utvecklade Stig sin förmåga till den punkt att han idag är ett dedikerat medium och healer, författare, lärare och mentor. Stig arbetar kontinuerligt med att upptäcka nya sätt att hela för att stödja människor på deras helande resa. Han är passionerad och vill ta sin naturfotografering till nästa nivå. Stig arbetar för närvarande på ett nytt sätt att fånga ande och natur i hans fotografier.

 

Tillsammans med sin fru och medium Petra Grandits välkomnar de klienter och elever till sitt Self-Healing Centre & Academy i Åmål. De två driver även projektet Worldwide Healing som nu är mottaget på tre kontinenter. De som samlar på Stigs fotokonst är välkomna att titta in och även köpa bilder i galleriet på deras arbetsplats.

 

 

Spirituella familjen

Hemma hos oss är det högt i tak, livfulla diskussioner och andliga besök från nära och kära stup i kvarten. Kanske inte alltid lätt för min dotter att bo med två medium men hon lär sig snabbt. 

Min inspiratör

Min Pappa älskade också att fota och hade alltid kameran med på våra familjeturer på små vägar, kalhyggen och släktträffar. Jag älskar min pappa och den varma vänliga själ som han var och är. Efter hans bortgång är han ofta och hälsar på och ger oss goda råd.

Här sitter han längst fram på motorcykeln när han gjorde lumpen på 1950-talet. 

En del av min resa på vägen

På en av kurserna som jag har gått på Arthur Findlay College i England, träffade jag min fru, Petra. Hon levde under den tiden i Kanada och det tog ett tag innan vi kunde stråla samman i Sverige. På Arthur Findlay College har lärt mig mer om mediumskap, tekniker och blivit en bättre healare.