upplevelser

En KRAM från andra sidan

14 NOVEMBER av STIG KÄLVELIDEn snöig vinterdag i februari 2008 köpte jag mitt första hus och det låg i Dalsland.

Jag hade letar efter någonstans att bo i ett halvår och när jag såg huset så var det kärlek vid första ögonkastet. På visningen var det en halvmeter snö och vi fick pulsa fram och svårt att se hur allt stod till med fasad, balkonger m.m. Vissa dörrar gick inte öppna på grund avv snömängden.


Jag hade innan visningen fått reda på att det fanns någon som höll till det gamla köket på ovanvåningen. På visningen tog jag ett försiktigt steg in rummet och kände en närvaro och viskade tyst så att ingen skulle höra mig, tack för att jag få besöka och vara i ditt fina hus.

Bestämde mig att jag ville ha huset redan på visningen och det kanske inte är så smart förhandlingsmässigt att säga just detta till en mäklare men det var inget som kunde stoppa mig den dagen, huset var mitt.

Jag la ett bud till mäklaren samma dag och två dagar senare ringde mäklaren och sa att säljarna  ställt in alla kommande visningar och huset är ditt om du betalar utgångspriset som säljarna vill ha. 
                    Känner hur håret reser sig över hela min kropp

Kände att det gick väldigt fort och lustigt att säljarna ställde in lördagens visning två dagar innan, visningen som jag var på var en torsdag.

Dagen kom och i början av maj fick jag nycklarna till huset och åkte dit själv bara för att få känna och förstå att jag hade köpt mitt första hus i livet. Jag var både lycklig och väldigt nervös för jag visste ju at det var någon höll till i mitt hus.


Plockade en bukett blommor på vägen och skrev en kärleksfull förklaring på ett kort där jag tackade att jag och min dotter skulle få bo detta fina hus och att jag skulle sköta om huset med massor av kärlek. La ner kortet på den gamla vedspisen och blommorna satte jag sedan i ett litet glas bredvid. Plötsligt känner jag två små armar runt min midja och som kramar om mig. Håret reste sig överallt på hela min kropp.


Det var en liten flicka som stod framför mig och som hälsade mig välkommen. Jag stod där förstummad, helt tyst och lät henne krama mig en lång stund. Att känna någon från andra sidan komma närmare är en annorlunda upplevelse. Det har även hänt senare i livet men den här flickan och armarna runt min midja glömmer jag aldrig.


Efter den vackra kramen förstod att jag hade fått oväntad hjälpte till att övertala både bank, mäklare och säljare till att huset skulle få bli mitt.


Tack!

Några ord från en person jag är mentor åt:


Rak, tydlig och ödmjuk. Fantastisk träffsäker med budskap från detta mitt liv och från mina vägvisare på andra sidan. 

En klok och lyssnande lärare som ger mig stöd, uppmuntran och trygghet i sitt ledarskap som mentor.


Kristina 

Några ord från en person jag är mentor åt:


Alla borde ha en Stig i sitt liv. Från djupet av mitt hjärta. Han ger mig bekräftelse och trygghet


Ulla